ALIEJUS

Praturtinkite savo racioną ir patiekalus ypač tyru alyvuogių aliejumi!

Kas yra alyvuogių aliejus?

  • Iš alyvmedžio vaisių išgautas aliejus yra žinomas kaip alyvuogių aliejus. Jis dažniausiai naudojamas kosmetikoje, kulinarijoje, medicinoje ir muiluose. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip pagardas duonai arba kaip padažas salotoms. Kai kurie žmonės jį vartoja nedideliais kiekiais medicininiais tikslais.
  • Dauguma augalinių aliejų yra silpno rūgštingumo. Kadangi jie netirpsta vandenyje, jų rūgštingumo negalima išmatuoti pagal pH lygį. Paprastai jis apskaičiuojamas laisvųjų riebalų rūgščių procentais.
  • Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejuje yra mažiau kaip 0,8% laisvųjų riebalų rūgščių, o pirmojo spaudimo alyvuogių aliejuje - nuo 0,8% iki 2%.

Kodėl alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra svarbus?

  • Pradinis alyvuogių aliejaus rūgštingumo lygis yra 0. Trigliceridų aliejai gaminami vaisiaus viduje natūraliai, o alyvuogių aliejaus gamybos proceso metu išsiskiria riebalų rūgštys, kurios padidina jo rūgštingumą.
  • Aliejaus rūgštingumas neturi nieko bendro su jo skoniu ar aromatu. Todėl perkant alyvuogių aliejų, taisyklė yra pirkti mažo rūgštingumo aliejų, kad būtų užtikrinta aukšta kokybė.
  • Mažesnis rūgštingumas reiškia, kad vaisiai derliaus nuėmimo ir viso proceso metu buvo mažiau pažeisti, turi daugiau polifenolių (natūralių antioksidantų), todėl aliejus pasižymi sveikesnėmis savybėmis.

Svarbus momentas renkantis alyvuogių aliejų - tai skonis! Apsilankę mūsų parduotuvėje galėsite ragauti ir atrasti sau tinkantį skonį.

Pas mus rasite tik aukščiausios kokybės (EXTRA VIRGIN) pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus pasirinkimą, kurio rūgštingumas yra nuo 0,2% iki 0,8%. 

Suteikite patiekalams autentiško skonio, pagardinę juos ypač tyru alyvuogių aliejumi su skoniu.

Gyvenkite skaniai ir sveikai!

YPAČ TYRAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS| Nerafinuotas aliejus

Aktyvūs filtrai

close Krepšelis
close Krepšelis